Over ons

Veertien jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met het oude ambacht mandenvlechten. Het fascineert mij hoe met natuurlijke materialen de mooiste en meest nuttige creaties gemaakt kunnen worden.
Dat wilde ik ook kunnen. Daarom ben ik een aantal cursussen gaan volgen om het mandenvlechten goed onder de knie te krijgen. Tijdens de cursussen leer je vooral de technieken van het vlechten met wilgentenen. Dat is de basis van goed mandenvlechten. Regelmatig volg ik nog cursussen om weer nieuwe technieken bij te leren. Inmiddels heb ik flink wat vlechtervaring opgedaan.

Naast het vlechten van gebruiksmanden richt ik mij vooral op natuur gerelateerd vlechtwerk. Daarbij moet je denken aan eenden-broedkorven, vogelvoermandjes, kippenmanden, voederhuisjes, spiralen voor klimplanten, plantenmanden en -potten ed. Gebruik van natuurlijke materialen in de tuin heeft een sfeervol toegevoegde waarde aan de tuinbeleving, zeg maar; het geeft je een “landleven” gevoel. Ik hoop met mijn creaties dit gevoel met veel mensen te kunnen delen.

Hans Engberts