Professionele eendenbroedkorven

De van wilgentenen gevlochten broedkorf is een aantrekkelijke broedplaats voor eenden.

Door het plaatsen van broedkorven wordt de eend een aantrekkelijke nestplaats aangeboden. De eenden broedkorf kan worden geplaatst boven of langs het water. Het is ook mogelijk de korf in een boom of struik die langs de sloot of vijver staat te plaatsen, maar niet meer dan twee meter boven het wateroppervlak.
Je kunt een broedkorf plaatsen tussen 2 paar kruislings in de slootbodem gestoken takken. Een goede manier is ook een plankje haaks op een paal waar de korf op vastgeschroefd wordt.

In de broedkorf moet het voor de eend wel een beetje aantrekkelijk worden gemaakt door een flinke laag hooi of oud gras aan te brengen. Een eend sleept namelijk niet zelf met nestmateriaal. De eend vindt het prettig dat de opening van de korf richting het noorden-oosten wijst. Vanaf die kant komt in het voorjaar de minste wind vandaan

Een broedkorf biedt voor de eend een veilige plek. Roofdieren kunnen de eend niet makkelijk verstoren of de eieren weghalen.

Eenden leggen meestal 10 tot 11 eieren en broeden ze in 28 dagen uit. De woerd, de mannetjes eend, broedt niet mee maar blijft tijdens de broedperiode in de buurt van het nest om de wacht te houden.

Van een ambachtelijk gevlochten eenden broedkorf heb je jaren plezier. Standaard lever ik een broedkorf met verstevigde klep voor €25,=. Andere modellen zijn in ook leverbaar. Opsturen kan eventueel ook, hiervoor breng ik per pakket (max 2 stuks) €10,- in rekening.